Pré Pain heeft grote brand overwonnen

Afbeelding: Pre pain logo

Op dinsdag 4 juni 2013 werd bakkerij Pré Pain in Oldenzaal getroffen door een grote brand in een van de productieruimtes. Niemand kon geloven dat na slechts 4 dagen zes van de tien productielijnen al weer in bedrijf zouden zijn. 

“Wij zijn ons des te meer bewust van een goed werkend calamiteitenplan. Natuurlijk staat de veiligheid van onze mensen voorop, maar nog belangrijker is dat onze mensen weten wat ze moeten doen als zo’n plotselinge brand je overkomt”, aldus directeur Maurice Hansté.

“De 350 medewerkers die in het pand aanwezig waren, zijn veilig geëvacueerd. De schade werd beperkt door het goed functioneren van brandscheidende zones, een actueel aanvalsplan, goed getrainde BHV’ers en accuraat optreden van de brandweer."

Adap-Kool® meldkamer

Door het alarm van onze eigen Adap-Kool® meldkamer kon Veld Koeltechniek zeer snel reageren en waren we bijna gelijk met de brandweer ter plaatse, zodat daar waar nodig installaties buiten bedrijf werden gesteld en de koeltechniek in veilige banen is geleid.

Vanaf het eerste moment waren onze servicemonteurs continu bij Pré Pain aanwezig om zo snel mogelijk de koelinstallaties van de diverse productielijnen en bevroren opslag weer in bedrijf te nemen. Binnen enkele maanden na de brand waren lijn 7 en 8 ook al weer in bedrijf.  Inmiddels zijn lijn 9 en 10 zijn inclusief een hal van 6.000 m² herbouwd en deze kunnen naar verwachting begin 2014 weer in gebruik genomen worden.

 

Hecht bouwteam

Volgens algemeen directeur Maurice Hansté was de reconditionering en  herbouw in een dergelijk korte periode alleen mogelijk door een goede samenwerking van een hecht bouwteam waar Veld Koeltechniek deel uit maakte.
"Cruciaal is de controle en regie zowel intern als extern” besluit Maurice Hansté.
Op het YouTube kanaal staan twee videos over de brand en het weer in bedrijf nemen van de diverse productielijnen: Pré Pain BACK ON TRACK

 

Afbeelding: Veld_PrePain_filmstrip
Pré Pain Youtube

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op