Plus Bruggers: "Beleving levert extra omzet op"

In Winterswijk zijn maar liefst drie supermarkten van Plus te vinden. Daarvoor zijn eigenaren Jeroen Bruggers en Richard Langen verantwoordelijk. Zij investeren volop in beleving. Dat woord valt dan ook vaak tijdens het gesprek met de twee enthousiaste ondernemers. In de grootste van de drie winkels, aan de Dingstraat, hebben zij de beleving op het gebied van versproducten tot in de puntjes verzorgd. Anderen in de branche noemen het blurring. De ondernemers in Winterswijk noemen het gewoon slim inspelen op klantbehoeften.

Plus-Bruggers-cover-Veld-koeltechniek

Retail wordt beleving

Plus-Bruggers-slager-Veld-Koeltechniek

De versproducten, dat is waar de winst te halen valt, aldus beide compagnons. De fles cola is overal hetzelfde en daar zit qua prijs ook niet veel verschil in, zo is de redenatie. Maar op het gebied van vers valt er veel meer te sturen en verleiden, vertelt Jeroen Bruggers: “Dat is het mooie van ons vak: wij bepalen voor een groot deel wat onze klanten kopen. Ze schrijven bijvoorbeeld wel op hun lijstje dat ze brood nodig hebben, maar niet welk brood. Door een aanbieding of verleiding in de winkel helpen wij ze die keuze maken. Daarom zetten we vol in op beleving. Vers bereid brood en vlees, kaas en vleeswaren die worden gesneden door medewerkers, maar ook maaltijden die ter plekke bereid worden in de winkel. En een koffiehoek met koffie gemaakt van echte koffiebonen uit de streek. Dat is toch precies wat je wilt als klant? Voor de slagerij hebben we samen met Veld Koeltechniek een speciaal laag koelmeubel ontwikkeld. Daardoor zien onze klanten precies wat de slager aan het maken is. Dat is puur beleving. Als je aandacht geeft, verkoop je twintig keer zoveel. Om die reden investeren we er ook volop in, want het levert ons veel extra omzet op.”

Over Plus Bruggers

In 2000 nam Jeroen Bruggers een kleine winkel over aan de Ravenhorsterweg in Winterswijk. Die werd uitgebreid en dat ging goed. In 2007 werd de grote supermarkt aan de Dingstraat overgenomen en in 2011 de Plus Pelkwijk. Op dat moment stapte ook Richard Langen in, die Jeroen Bruggers al jaren kende. Richard tekende alle plannen voor de verbouwingen van de winkels aan de Dingstraat en Ravenhorsterweg zelf. Jeroen weet op zijn beurt precies hoe hij zo veel mogelijk rendement uit een bepaald aantal vierkante meters winkelvloer kan halen. Samen hebben ze innovatieve ideeën en werken ze deze uit. Zoals het aankopen van een eigen bakkerij, waarmee ze hun nieuwe uitbreiding van de versafdeling aan de Dingstraat gaan realiseren. Daarnaast staat er nog een nieuwe winkel en een onlangs overgenomen grenswinkel op het programma. De heren zitten dus zeker niet stil.

Groots aangepakt

Volop media-aandacht

Plus-Bruggers-klant-Veld-Koeltechniek

De aanpak van Plus Bruggers is uniek. Dat levert heel veel media-aandacht op. Naast retailvakbladen uit Nederland en tv-zenders als SBS6, kwamen ook journalisten van Tokyo TV, Engelse media en Duitse kranten langs om het verhaal te verslaan. Daardoor komen er weer nieuwsgierige nieuwe klanten naar de winkel, die vervolgens vaak terugkomen zodra ze eenmaal hebben ervaren hoe het winkelen hier werkt. Jeroen Bruggers: “Op een gegeven moment waren er gewoon cameraploegen aan het wachten op elkaar! Ze kwamen allemaal kijken in onze winkel in Winterswijk. Mooi toch? Aan de drukte de week daarop konden we wel zien dat het effect had. Dat is een beloning van onze inspanningen en onze flexibiliteit. Als wij vanmiddag iets beslissen, dan gaat Richard morgen inkopen, overmorgen gaan we de situatie uittekenen en volgende week voeren we het uit. Wij kunnen heel snel schakelen en hoeven niet alles via het hoofdkantoor van onze franchiseorganisatie te spelen.”

Goede relatie met Veld Koeltechniek

Naast de speciaal op maat gemaakte lage koeling bij de slagerij, heeft Veld Koeltechniek ook onder andere de 21 vrieskasten in de winkel in Winterswijk gemaakt en geïnstalleerd. Jeroen Bruggers geeft aan heel tevreden te zijn over de jarenlange relatie met Veld: “Vooral de flexibiliteit van Veld is voor ons belangrijk. Als er een probleem is met een koel- of vriesmeubel, wil je het snel opgelost hebben. Gelukkig is Veld er als we ze nodig hebben. We kennen ze goed. Het zijn pragmatische mensen, net als wij. Ze ontzorgen ons graag en kunnen goed meedenken in speciale concepten, zoals de bijzondere koeling voor onze slagerij.”

Ophalen, niet afhalen

Plus-Bruggers-ophaal-Veld-Koeltechniek

De kracht van de drie Plus-winkels in Winterswijk is volgens Richard Langen, naast de 220 gemotiveerde medewerkers, de goede samenwerking tussen de twee compagnons: “In onze dagelijkse bezigheden komen Jeroen en ik elkaar vrijwel niet tegen. We vullen elkaar namelijk helemaal aan. Dat maakt ons zo’n sterk team. Heel kort door de bocht: Jeroen zorgt ervoor dat er zo veel mogelijk geld binnenkomt en ik zorg dat er zo weinig mogelijk uitgaat. Als wij een pallet handelswaar zien, dan zien wij kansen. Net zoals wanneer we inspiratie opdoen in andere winkels.”

De opkomst van online boodschappen doen, is natuurlijk ook in Winterswijk merkbaar. Daarom heeft de winkel een speciaal ophaalpunt ingericht. Let wel: ophaalpunt, geen afhaalpunt, zegt Jeroen Bruggers heel stellig: “Afhalen doe je bij de Chinees, niet bij onze supermarkt. De reguliere kruidenierswaren bestel je heel makkelijk online, maar je loopt nog wel even door de winkel om je versspullen uit te zoeken. Voor beleving neem je de tijd, voor gewone boodschappen steeds minder. Daar spelen wij op in.”

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op