VERS! YOUNG LI CHANG, PLAZA FOODS

De verse producten van Plaza Foods zijn makkelijk te herkennen, makkelijk te bereiden en makkelijk om van te houden. Plaza Foods richt zich op de kwaliteit en smaak van het product. Klanten willen weten wat ze kopen en wat ze eten; aldus Young Li Chang, één van de twee oprichters van Plaza Foods.

Afbeelding: Plaza nieuws

Hoe wordt smaak gemaakt

De kwaliteit en onderscheidende eigenschappen van de ingrediënten bepalen de smaak van het eindproduct. In de levensmiddelensector wordt het overgrote deel van de ingrediënten geproduceerd op basis van de prijs per kilogram. De basisgedachte hierachter is dat er een gemiddelde smaak / prijs / kwaliteit verhouding bestaat waarmee het grootste deel van de klanten bediend kan worden. Hierdoor ontstaat een soort eenheidssmaak per ingrediënt. Plaza Foods heeft een andere filosofie; door de smaak als belangrijkste eigenschap van het product te zien geeft men de telers een podium om producten te produceren van hoge kwaliteit met een eigen smaak. De basis van een gezond en lekker gerecht zijn verse, smakelijke en bij voorkeur lokaal geproduceerde ingrediënten!

Marktontwikkeling

Plaza Foods maakt een sterke groei door en ziet daarmee de `smaak filosofie` bevestigd. Er is markt voor een goedkoop en puur product zonder toevoegingen en er is behoefte aan luxere levensmiddelen waarbij de prijs minder belangrijk is maar het vooral gaat over exclusieve smaak en hoge kwaliteit. Plaza produceert maaltijden voor deze beide marktgroepen, en richt zich niet meer op de “massa”. Om deze groei aan te kunnen is een nieuwe productielocatie in Nijmegen in gebruik genomen. In de zomer van 2015 is een deel van deze productielocatie in bedrijf gegaan met een CO2 koelinstallatie op enkele gekoelde werkruimtes en een invriescel. Aansluitend aan de oplevering heeft Veld de opdracht verkregen voor uitbreiding van de productie op dezelfde locatie met nog eens twee centrale CO2 koelinstallaties. De grootste daarvan is met 513 kW ontworpen om in één productiestap de geproduceerde voedingsmiddelen terug te kunnen koelen. Op deze manier blijft de smaak behouden en is de houdbaarheid beter. De tweede koelinstallatie levert de koude voor de werkruimtes, luchtbehandeling en high care productiefaciliteit. Beide installaties zijn gekoppeld aan één centrale warmteterugwinning om alle vrijgekomen warmte weer optimaal in te kunnen zetten.

Toekomst Plaza

“Als je als bedrijf jezelf wilt onderscheiden van de rest moet je ook anders doen dan de rest”, vertelt Young Li. “Wij willen samenwerken met leveranciers die zich onderscheiden als specialist”. Samenwerken als partners en op zoek gaan naar oplossingen en nieuwe mogelijkheden is de te varen koers. “Plaza wil samenwerken met bedrijven die vakkennis en passie voor hun product hebben”. Dit geld zowel voor de leveranciers van de ingrediënten als ook voor de leveranciers van de productiemiddelen. Veld past met haar vooruitstrevende koeltechniek en ervaring met warmteterugwinning perfect in deze strategie. “Wij zijn er bij Plaza Foods van overtuigd dat de combinatie van kennis en passie de sleutel is tot succes”.

Plaza Foods in het kort

  • 37 jaar geleden kwamen de broers Chang naar Nederland.
  • Als restaurateur-cateraar was men vooral erg druk in het weekeinde.
  • Er ontstond behoefte om gerechten op voorraad te kunnen produceren met behoud van smaak en kwaliteit om de werkdruk in het weekeinde aan te kunnen.
  • De productie van deze verse gerechten met enkele dagen houdbaarheid bleken zo succesvol dat er al snel externe klanten werden beleverd met deze gerechten.
  • Toen de KLM al haar vluchten naar Azie van Aziatische gerechten van Plaza Foods ging voorzien heeft het bedrijf een enorme groei doorgemaakt. Op dit moment heeft Plaza Foods twee productielocaties voor Aziatische maaltijden.

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op