Esbro kiest voor duurzaamheid

Esbro kiest bij nieuwbouw voor duurzaamheid
Joop Eskes - CEO Esbro

“Duurzaamheid is belangrijk voor de pluimvee sector. We moeten dan wel met elkaar de balans tussen energieverbruik, grondstof gebruik en een diervriendelijk leven bepalen. Op dit moment reageert de pluimveesector nog veel te veel op de waan van de dag. Integrale aanpak door retailers en de sector is noodzakelijk”.  Aan het woord is Joop Eskes, CEO van kippenslachterij ESBRO.

ESBRO is gevestigd in Doetinchem, in directe nabijheid van een woonwijk. Op dit moment wordt een moderne nieuwe slachterij in het aangrenzende Wehl gerealiseerd. De nieuwe slachterij krijgt een uiteindelijke slachtcapaciteit van 130.000 kuikens per dag.
 

Investeren in duurzame nieuwbouw en technieken

Bij de nieuwbouw van de slachterij speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Joop Eskes vertelt: “we investeren in een duurzaam gebouw, en duurzame technieken. Zo worden de nieuwste luchtwasser technieken toegepast, terwijl we de warmte uit de koude installaties maximaal terugwinnen. Bij het  ontwerp van de koude installaties heeft een minimaal energieverbruik voor op gestaan. We gaan daarom voor de koeltunnel gebruik maken van het natuurlijke koudemiddel ammoniak”.

“Uiteindelijk moeten investeringen in duurzame oplossingen terugverdiend worden. Zo worden de meer investeringen  in koudetechniek terugverdiend door een lager energie verbruik. Ook de investeringen in een duurzame kip moeten worden terugverdiend. Omdat 70% van de productie wordt geëxporteerd, is dát op dit moment voor de gehele sector een belangrijk ontwikkel punt” aldus Eskes.
 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ing. Jan Schutte, Accountmanager Industriële Koudetechniek, via industrie@veld.nl.

Contactformulier Industriële Koudetechniek

  Bedrijfsnaam *
   

  Branche
   

  Aanhef

  Achternaam *
   

  Adres *
   

  Postcode *
   

  Vestigingsplaats
   

  Telefoon *
   

  Fax
   

  E-mail *
     

  Opmerkingen en/of vragen
   

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op