Nice to Meat bouwt bewust

Afbeelding: NTM Almere
Foto Dijkham Bouw

Nice to Meat heeft bij alle technische disciplines bewust gekozen voor duurzaamheid. Zo ook voor de koudetechniek van Veld cold & safe.
Nice to Meat is specialist in het bereiden van vlees, met name door de speciale ‘dry age’ techniek, door Nice to Meat geïntroduceerd en in de loop der jaren verder doorontwikkeld. Wij hebben in dit proces meegedacht en hebben in samenwerking met Nice to Meat een nieuwe dry age ruimte gebouwd.
Bijna 120 jaar geleden begon Nice to Meat in Amsterdam als een ambachtelijke slagerij. Dankzij kwaliteit en service mochten zij hun specialiteiten al snel leveren aan hoofdstedelijke hotels en restaurants. Een traditionele, ambachtelijke aanpak, in combinatie met een efficiënte en stipte werkwijze, zorgde in de 20e eeuw voor een gestaag groeiende klantenkring.
Inmiddels is het huidige bedrijfspand in Amsterdam uit zijn jasje gegroeid. Daarom is besloten om in Almere een nieuw pand te bouwen, dat aan alle eisen voldoet en mogelijkheden biedt voor verdere groei.
 

Opdrachtgever : Nice to Meat
Locatie : Almere
Opdracht : NH3/CO2 installatie voor productieruimte en geconditioneerde opslag
Oplevering : eind 2012

 

Laag energieverbruik

Veld heeft een koude-installatie gebouwd op basis van de natuurlijke koudemiddelen ammoniak (NH3) en koolstofdioxide (CO2) en de natuurlijke koudedrager temper. De restwarmte van de installatie wordt ingezet voor het verwarmen van onder andere vloerverwarming en reinigingswater. De grote capaciteit van het koudemiddel NH3 resulteert in een relatief lager energieverbruik.
De koelcapaciteit van de ammoniak koelinstallatie bedraagt 287kW, terwijl de CO2 vriesinstallatie 70kW levert.
De CO2 dx-vriesinstallatie is uitgevoerd als cascadesysteem op de NH3 installatie. Er worden 2 vriesbewaarcellen (-18°C) en een shockvriezer (-30°C) gekoeld door de CO2 installatie.
De NH3 installatie houdt middels een warmtewisselaar de koudedrager temper op temperatuur, dat op zijn beurt naar de koelers in de verschillende ruimtes wordt gepompt. Hierdoor blijft de totale NH3 inhoud beperkt en wordt deze veilig in de koeltechnische ruimte gehouden. Er worden in totaal 19 ruimtes gekoeld tot temperaturen van +12°C tot 0°C.
Door in de gehele besturing gebruik te maken van Danfoss ADAPKOOL® besturingstechnogie kan de complete installatie door de centrale meldkamer van Veld Koeltechniek BV in Groenlo continue bewaakt worden, hetgeen Nice to Meat voor een belangrijk deel ontzorgt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ing. Jan Schutte, Accountmanager Industriële Koudetechniek, 
via industrie@veld.nl.

Contactformulier Industriële Koudetechniek

  Bedrijfsnaam *
   

  Branche
   

  Aanhef

  Achternaam *
   

  Adres *
   

  Postcode *
   

  Vestigingsplaats
   

  Telefoon *
   

  Fax
   

  E-mail *
     

  Opmerkingen en/of vragen
   

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op