Modern koelsysteem voor PLUS Van den Hoven

Afbeelding: dagafdekking koelmeubelen

WEZEP - Nadat de onlangs verbouwde PLUS Van den Hoven in Heerde werd uitgerust met de modernste koelsystemen, was het nu de beurt aan de PLUS in Wezep. Alle koelproducten in de winkel liggen achter gesloten deuren, hetgeen resulteert in een enorme energiebesparing.

Alfons Meijer, bedrijfsleider van PLUS Supermarkt in Wezep is al ruim 30 jaar werkzaam in de supermarktbranche. ''Ik heb al heel wat veranderingen meegemaakt, maar deze nieuwe afdekking van ons koelsysteem is echt een prachtige verbetering. Het energieverbruik wordt teruggedrongen en dankzij een warmteterugwin-installatie wordt de warmte die door de koelingen wordt afgegeven hergebruikt binnen de supermarkt. Het hele jaar door is de gevoelstemperatuur in de winkel hierdoor 20 graden.'' De eerste klanten hebben al positief gereageerd op de nieuwe aanpassing. ,,Het is merkbaar warmer in de winkel en het staat ook erg mooi'', aldus een trouwe PLUS-klant.

Meijer geeft aan dat naast de afdekking van de koelvitrines, ook alle leidingen zijn geïsoleerd. In het kantoorgedeelte zijn tevens sensoren aangebracht, waardoor de verlichting niet onnodig blijft branden. Het nieuwe koelsysteem, ontwikkeld door Veld Koeltechniek BV, is het eerste Nederlandse bedrijf met koelsystemen die werken op basis van het natuurlijke CO2. Dit natuurlijke koudemiddel is veilig en heeft een lager energieverbruik dan de chemische koudemiddelen (CFK's) waar voorheen gebruik van werd gemaakt. Het milieu wordt hierdoor minder belast. ,,Het leuke is dat zelfs kinderen het verschil in temperatuur in de winkel opmerken'', aldus een tevreden Meijer. ,,Naast het energievoordeel dat de nieuwe vitrines ons oplevert, vind ik persoonlijk dat de winkel er ook mooier op is geworden. Het oogt veel strakker en verzorgder dan voorheen.''

Het gebruik van de nieuwe koelinstallatie is volledig klimaatneutraal hetgeen bijdraagt aan een beter milieu. Als eerste foodretailer van Nederland heeft PLUS in 2010 de Leen and Greenaward ontvangen voor alle duurzame initiatieven. PLUS Van den Hoven geeft met de plaatsing van het nieuw koelsysteem een mooi vervolg op deze vorig jaar toegekende prijs. Aangenaam winkelen doe je bij PLUS! Iedere dag geopend van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag tot 20.00 uur. PLUS Van den Hoven vindt u aan de Clematisstraat 3 in Wezep.

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op