Kalfsvlees, van melk tot Wiener Schnitzel

Afbeelding: P3_Bruninghoff

Kalfsvleesproducent Brüninghoff is gevestigd in het Duitse Bocholt net over de grens bij de A12. De onderneming beheert de gehele keten vanaf het opgroeien van het kalf tot en met het slachten en verpakken van kalfsvlees en staat onder leiding van Josef Brüninghoff. Het familiebedrijf telt ruim 100 vaste medewerkers en bestaat al meer dan 50 jaar.

De kalveren worden door Brüninghoff ingekocht als ze slechts 21 dagen jong zijn. Vanaf dat moment wordt de huisvesting, verzorging en voeding door Brüninghoff bepaald. Bij de bedrijfsvoering staan productkwaliteit, diervriendelijke omgang en milieubewust handelen centraal. Kenmerkend is bijvoorbeeld dat de kalveren gevoed worden met echte melk in plaats van aangelengd melkpoeder. De stallen bevinden zich binnen een uur rijden van het slachthuis. Het gehele proces van binnenkomst bij het kalveropfokbedrijf tot aan de gekoelde vacuumerverpakking wordt gemonitord met speciaal voor Brüninghoff ontwikkelde software.

Eind 2014 heeft Veld Koeltechiek de bestaande NH3 installatie uitgebreid met extra vriescapaciteit en een platenvriezer. Hiermee kan Brüninghoff snel en efficiënt enkele van haar producten invriezen en is het logistieke proces geoptimaliseerd.De verwerkingsruimte wordt uiteraard ook gekoeld en voorzien van de benodigdeluchtverversing. De aanwezige NH3 detectie werd vernieuwd en aangepast naar de laatste wet en regelgeving.

Contactformulier Industriële Koudetechniek

  Bedrijfsnaam *
   

  Branche
   

  Aanhef

  Achternaam *
   

  Adres *
   

  Postcode *
   

  Vestigingsplaats
   

  Telefoon *
   

  Fax
   

  E-mail *
     

  Opmerkingen en/of vragen
   

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op