BREEAM 3 sterren runderslachterij

Hutten en Zonen Traditional Beef richt zich op de slacht, verwerken en vermarkten van kwalitatief hoogwaardig vers rundvlees. Hutten belevert aan horecaleveranciers, vleeswarenproducenten en convenienceproducenten binnen Europa. 

Rick-Hutten-Veldkoeltechniek-1
Rick Hutten

Het familiebedrijf bestaat ruim tachtig jaar en heeft recent een nieuwe duurzame slachterij in Heeten betrokken. Deze slachterij is BREEAM Excellent-gecertificeerd. Veld heeft de NH3-koelinstallatie, warmtepomp, ventilatie- en warmwatersystemen ontworpen en gerealiseerd. Alle benodigde warmte voor bijvoorbeeld vloerverwarming, drogen, ventileren en reinigen als restwarmte wordt geleverd door het NH3-koelsysteem. Hiervoor worden dus geen fossiele brandstoffen meer ingezet en ontbreekt dus de
gasaansluiting.

Duurzaam ondernemen

Hutten en Zonen kiest ervoor om de meest duurzame slachterij van Nederland te bouwen alus Rick Hutten: “Hutten en Zonen is een gezonde onderneming. Wij willen dat ook op langere termijn blijven. Het is daarom van belang om
te kiezen voor duurzame oplossingen. Duurzaamheid draagt in onze visie bij aan winstgevendheid, ook op langere termijn.” Hutten is een onderscheidende speler in de markt. “Wij slachten en verwerken wekelijks honderden runderen. Door voortdurende selectie tijdens het slachtproces zijn we in staat om precies datgene te leveren wat de klant van ons vraagt. We kunnen delen van de koe op exacte klantspecificaties vermarkten. Met onze 70 medewerkers zijn we in staat om snel in te spelen op wijzigende marktsituaties en dus het juiste te leveren.” Hutten en Zonen richt zich op de slacht van melkveekoeien, koeien die al een leven met aandacht en zorg van de melkveehouder achter de rug hebben. Het leveren van kwaliteit is belangrijk voor Hutten. “Kwaliteit komt uiteindelijk neer op het leveren wat de klant van je vraagt. Dat zit in onze genen. Daarnaast vinden wij voedselveiligheid erg belangrijk. Niet voor niets zeggen we intern altijd: Gewoon doen zoals het moet.”

Export

Waarom is er het buitenland veel vraag naar het vlees van de Nederlandse melk-koe? “Veel van de beste delen van de koe worden geëxporteerd naar Frankrijk, Italië en Noord-Spanje. In tegenstelling tot de Nederlandse consument is men daar wel bereid om voor deze producten te betalen.”

Toekomstverwachting

Wat betekent het verdwijnen van de melkquotum voor jullie? Rick Hutten: “Dit jaar zal het aanbod van vee iets afnemen doordat de veestapel groeit. We verwachten op termijn een snellere doorstroming van het melkvee en dus een groter aanbod.”

BREEAM

Afbeelding: 3D-Hutten&Zonen (1)

BREEAM-NLstaat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en werd oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie enigszins vergelijkbaar met het Nederlandse TNO. De toevoeging NL maakt duidelijk dat het hier om de Nederlandse versie gaat. BREEAM stelt een standaard voor een duurzaam gebouw en geeft vervolgens aan welk prestatieniveau het onderzochte gebouw heeft.

Contactformulier Industriële Koudetechniek

  Bedrijfsnaam *
   

  Branche
   

  Aanhef

  Achternaam *
   

  Adres *
   

  Postcode *
   

  Vestigingsplaats
   

  Telefoon *
   

  Fax
   

  E-mail *
     

  Opmerkingen en/of vragen
   

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op