Geslaagde restyling Gusto di Casto: Bella Italia 2.0

Panini uit eigen oven, verse salades, overheerlijke pasta’s, pizza’s, smaakvolle olijfolie en echte Italiaanse koffie. Bij Gusto di Casto is het Bella Italia wat de klok slaat. Culinaire liefhebbers van pure Mediterrane delicatessen komen hier volledig aan hun trekken. De ambachtelijk Italiaanse trattoria - waar authentieke smaken de toon zetten -  is recent volledig in een nieuw jasje gestoken. Anno nu een heus pareltje op de kroon van het eveneens vernieuwde winkelcentrum op  het Gelderlandplein in het Amsterdams Buitenveldert. ‘Nu de verbouwing achter de rug is, realiseren we een omzetstijging van maar liefst 25% in vergelijking met de oude situatie. We hebben een hele nieuwe verdieping op de eerste etage gebouwd. Dit restaurantgedeelte biedt plaats aan 45 gasten.’Aan het woord is  de in Nederland geboren Ermanno Casto, zoon van een Italiaanse vader en Nederlandse moeder. Samen met zijn vrouw Nathalie runt hij Gusto di Casto: restaurant, traiteur, delicatessenzaak en cateraar onder één dak.

Nathalie & Ermanno Casto van Gusto di Casto
Nathalie & Ermanno Casto van Gusto di Casto - de Italiaanse delicatessenzaak, traiteur, espressobar én paninoteca

Liefde

Ermanno heeft naar eigen zeggen de liefde voor de Italiaanse keuken, gastvrijheid en aandacht voor authentiek eten met de paplepel ingegoten gekregen van zijn vader die begin jaren 80 zijn eerste etenszaak in Amsterdam opende. "Zelf ben ik sinds mijn  24ste  zelfstandig ondernemer en vanaf 1997 zijn we hier gevestigd met een dagzaak  die afhankelijk van de dag van de week is geopend van 8.00 tot 20.00 uur. Met ettelijke medewerkers - waaronder twee Italiaanse koks en mijn vader die vanuit Italië als onze inkoper fungeert - verwelkomen we zeven dagen in de week onze (veelal vaste) gasten. Doordeweeks hebben we vooral zakelijke gasten (65%), afkomstig van de Zuid-As en in het weekend begroeten we vooral gezinnen (85%) die boodschappen doen in het winkelcentrum. Van alle gasten eet 50% hier in de zaak, terwijl de overige helft van de klanten eten uit de toonbank mee naar huis neemt."

Wantrouwen

Gevraagd naar de reden van de verbouwing schetst Ermanno een beeld waaruit blijkt dat de omzet al jaren op hetzelfde niveau blijft steken, de toenemende concurrentie op het plein en de plannen van de projectmakelaar om het bestaande winkelcentrum te veranderen in een soort van Amsterdams Manhattan. "Tel daarbij op dat mijn zaak ronduit oubollig en gedateerd was, het binnenklimaat slecht en we onder andere ook toe waren aan nieuwe koeltoonbanken/vitrines. Na overleg met de verhuurder en zijn toezegging om te helpen, besloot ik dat het roer radicaal om moest, en we de zaak grondig zouden gaan verbouwen."

Makkelijker gezegd dan gedaan, want Ermanno Casto, zo blijkt, hikt enorm aan tegen wat hem dan te wachten staat. Negatieve ervaringen met vooral Amsterdamse aannemers zijn debet aan een enorm wantrouwen. Via Veld Koeltechniek, al jaren de vaste leverancier van koelinstallaties, wordt hij door accountmanager Harro Moens in contact gebracht met Gert Donker van Donker Winkelstyling, eveneens een vaste relatie van Veld Koeltechniek. "Wij betrekken elkaar al jaren bij de uitvoering van  projecten. Wederzijds zijn de ervaringen louter positief", zegt Harro Moens.

verfijnd Italiaans eten in koelvitrine van Veld

Terugverdienmodel

Gert Donker, met zijn bedrijf gespecialiseerd in de styling, verbouwing en inrichting van verswinkels en horecagelegenheden, gaat na een eerste telefonisch contact langs bij Ermanno. "Ik trof inderdaad een enorme sceptische ondernemer aan. De eerste vijf gesprekken ben ik alleen maar bezig geweest om dat  wantrouwen weg te nemen. Toen heb ik, nog steeds geheel vrijblijvend, een 3-D tekening (eerste planopzet) van ons idee voor het nieuwe restaurant gemaakt en daar een terugverdienmodel aan gekoppeld. Toen was het ijs gebroken: zeker nadat Ermanno op mijn aanraden verschillende winkels heeft bezocht die wij onderhanden hebben genomen."

Een relaas dat onmiddellijk wordt bevestigd door Ermanno Casto: "Wat hij zegt, maakt hij ook waar. Zowel qua financiën als tijdsplanning, nooit hoef je bang te zijn dat er ergens een addertje onder het gras schuilt. Hij is zeker niet de goedkoopste, maar wel een vakman pur sang die je als klant volledig ontzorgt. Met zijn team heeft hij het bestaande pand volledig gestript: alleen het casco stond nog overeind. Toen is het opbouwen - met de door Gert bedachte, enorme brede trap naar boven – gestart. Na twee weken stond er een prachtig eindresultaat… om je vingers bij af te likken! Alles is super strak afgewerkt met moderne materialen en ingericht met eigentijds meubilair. Overal sfeervolle ledverlichting en een aangename, behaaglijke binnentemperatuur dankzij Veld Koeltechniek. Naast dat uitgebreide klimaatbeheersingsysteem heeft Veld ook diverse koelvitrines, een wandkoeling en koelwerkbanken geleverd. Alles aangesloten op separaat opgestelde installaties."

Betrouwbare partner

Ermanno is naar eigen zeggen bijzonder in zijn nopjes met zijn nieuwe zaak en niet in de laatste plaats de manier waarop de verbouwing is uitgevoerd onder regie van Donker Winkelstyling. Dat geldt trouwens ook voor zijn relatie met Veld Koeltechniek. "Alle medewerkers hebben kennis van zaken en doen wat ze beloven. En… als klap op de vuurpijl hebben ze mij in contact gebracht met Gert Donker. Dat ik daar ontzettend blij mee ben, lijkt me overduidelijk. Vanaf nu wens ik al mijn gasten letterlijk en figuurlijk een welgemeend Boun Appetito (eet smakelijk!) toe."

 

Foto's Gusto di Casto

Gusto Di Casto (48) Gusto Di Casto (11) Gusto Di Casto (14)
Gusto Di Casto (16) Gusto Di Casto (19) Gusto Di Casto (20)
Gusto Di Casto (21) Gusto Di Casto (23) Gusto Di Casto (31)
Gusto Di Casto (32) Gusto Di Casto (36) Gusto Di Casto (40)
Gusto Di Casto (42) Gusto Di Casto (45) Gusto Di Casto (51)
Gusto Di Casto (55) Gusto Di Casto (35)

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op