Gekoelde expeditie te Drachten

Afbeelding: Sligro Drachten (1) (Medium)

Eind 2009 kreeg Veld Koeltechniek BV de opdracht van de Sligro Food Group Nederland BV voor het bouwen van een nieuwe koelinstallatie voor het distributiecentrum te Drachten.
De nieuwe installatie koelt 2 ruimtes. Een klaarzetruimte voor 22 routes met een inhoud van 3.500m³ en een expeditiehal met 15 laad docks en een inhoud van 20.345m³.
Door Veld is één centrale koelinstallatie ontworpen die voor zowel de klaarzetruimte als de expeditie een temperatuur van +2ºC kan handhaven.
 

Afbeelding: Sligro Drachten (3) (Medium)

Ook alle verdamperventilatoren zijn van het type EC. Het doel hiervan is uiteraard ook energiebesparing. Hoe dichter de ruimtetemperatuur het setpunt nadert, des te lager het toerental van de ventilatoren kan zijn. Dit resulteert in een aanzienlijke energiebesparing, waardoor de hogere aanschafkosten van de EC fans in no-time zijn terugverdiend (binnen 3 jaar!). Bijkomend voordeel is dat het geluidniveau wordt geoptimaliseerd, waardoor de medewerkers onder prettigere omstandigheden kunnen werken.
 

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op