Eurofresh - Neuenkirchen Vörden (D)

Afbeelding: eurofreh (2)

Het tot de HSF groep behorende Eurofresh Logistics GmbH heeft haar activiteiten uitgebreid.
Naast de gekoelde expeditie is de vestiging uitgebreid met een vries bewaarcel van 35 x 25 x 13meter (2650 paletten) met verrijdbare stelling en een multifunctionele invriestunnel met 36 pallet plaatsen.
Op deze manier is Eurofresh GmbH een van de toonaangevende logistieke partners voor de vleesverwerkende industrie welke zowel kan transporteren, bewaren en invriezen van gekoeld of bevroren product.

Er is heel bewust gekozen om alle nieuwe maar ook bestaande installaties uit te rusten met het inmiddels bekende Adap-Kool regel- en beheerspakket van Danfoss. Dit pakket zorgt ervoor dat op ieder gewenst moment de staat van de machines en de ruimtetemperaturen in gezien kunnen worden. Daarnaast zorgt het pakket door uitgebreide regelalgoritmes voor een energiebesparing van 15~20% op compressor energie.
Door middel van een vaste beveiligde verbinding (ADSL) worden alle vitale functies en temperaturen bewaakt vanuit de meldkamer van Veld Koeltechniek.

De invriestunnel is ontworpen om 36 pallets met 800kg vlees in 36 uur in te kunnen vriezen.
De tunnel wordt van de zijkant geladen in 2x 2 rijen van 9 pallets waardoor flexibele vulling van de tunnel mogelijk is. Een zuigwand met 18 Rotodyne ventilatoren zorgt voor de benodigde luchtverplaatsing. Aangezien voor Eurofresh (uiteraard) energiebesparing belangrijk is zijn deze ventilatoren aangestuurd d.m.v. een instelbare PLC waardoor aan het eind van het vriestraject de ventilatoren Puls-pauze worden aangestuurd.Op deze manier wordt onnodige warmte inbreng en daarmee energieverlies voorkomen.

Beide vriesinstallaties uitgevoerd met Bitzer zuigercompressoren zijn voorzien van vloeistof onderkoeling. Door de vloeistof van het vriessysteem te koelen met een koelcompressor wordt het rendement van de vriesinstallatie met ruim 23% verbeterd.Op installaties van dergelijke omvang, 80 kW -30°C/+40°C en 104 kW -35°C/+40°C is de terugverdientijd minder dan één jaar!
Om de werking ook tijdens het ontdooien te optimaliseren zijn de verdampers voorzien van een zogenaamde ontdooiklep waardoor tijdens ontdooiing de koeler wordt afgesloten en de ingebracht warmte vrijwel volledig in de koeler blijft.

 

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op