Eerste paal Ameco Apeldoorn

Afbeelding: Ameco-Pand

Op bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn wordt de nieuwbouw gerealiseerd van een vleesverwerkend bedrijf voor Ameco. Op 18 februari gaat de bouw officieel van start met het slaan van de eerste paal.
Familiebedrijf Ameco (Amsterdam Meat Company) slacht en verwerkt Hollandse kwaliteitsrunderen in een gesloten keten op het terrein van Food Center Amsterdam. Groot genoeg om voor retail, horeca en industrie aan de vraag naar volume te voldoen en klein genoeg om maatwerk te leveren. 

Razendsnel proces

10.500 m2 vleesverwerkend bedrijf

In totaal wordt 10.500 m2 nieuwbouw gerealiseerd, onderverdeeld in circa 4.000 m2 uitbenerij, verpakken, emballage en expeditie, 2.700 m2 verwerkingsruimten en koelcellen, 1.700 m2 stal en wasplaats, 1.400 m2 kantoor en facilitaire ruimten en 500 m2 techniekruimten.

Koude installaties

De Amsterdamse runderslachter AMECO zal in 2017 een nieuwe slachterij in Apeldoorn betrekken en krijgt een capaciteit van 600 runderen per dag .  Veld koeltechniek heeft onlangs de opdracht verkregen voor het ontwerp en nieuwbouw van de koude installaties inclusief warmte terugwinning. Deze installatie wordt uitgevoerd als een NH3 pomp systeem voor de inkoelcellen, terwijl de werkruimtes gekoeld worden met een koudedrager. Het vriessysteem wordt als cascade gekoppeld aan het NH3 systeem. de afval warmte zal zoveel als mogelijk worden ingezet voor klimaat en productie van warm reinigingswater. De slachterij zal naar verwachting eind oktober in bedrijf worden genomen.

Bouwteam Ameco

Advies en bouwbegeleiding: Promad B.V. te Oudewater
Architect: Bessels Architekten en Ingenieurs B.V. te Twello
Constructeur: JVZ Raadgevend Ingenieursburo B.V. te Deventer
Installaties: Veld Koeltechniek B.V. te Groenlo
E&W-installaties: B&V techniek te Papekop
Hangbaaninrichtingen: SFK Leblanc te Borculo
Hoofdaannemer: Aan de Stegge Twello B.V. te Twello

Bron: http://www.vakbladvoedingsindustrie.nl/archief/eerste-paal-ameco-in-apeldoorn
 

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op