De Hoop Lobith

De Hoop Lobith
De Hoop Lobith

In november 2010 heeft Veld wederom opdracht gekregen van Scheepswerf de Hoop voor koeling op een 7 tal schepen.
De oplevering is gefaseerd ingepland van januari tot november 2011.
De gemiddelde opdracht bestaat uit de levering en montage van een tweetal koel- en een tweetal vriesinstallaties. Installaties compleet inclusief cellen/isolatiepanelen, besturing etc.
Veld bouwt al meer dan 10 jaar voor Scheepswerf De Hoop in Lobith. De Hoop is een scheepswerf waar voornamelijk rivierschepen (cruise) en zogenaamde suppliers gebouwd worden. Dit zijn bevoorradingsschepen met een assisterende functie voor grote zeeschepen en boorplatforms.
Suppliers zijn bijvoorbeeld voorzien van een hijskraan en een blusinstallatie.
Dergelijke schepen zijn zeer geavanceerd en technisch hoogwaardig en worden in een groot gebied op zee ingezet.
De Hoop is na een interne reorganisatie erg sterk teruggekomen en is nu een gezonde, flexibele en razend drukke werf. De overname van een tweede werf in Foxhol (Groningen) is daarvan het resultaat.
Scheepswerf De Hoop bestaat inmiddels 150 jaar en heeft dus een rooskleurige toekomst voor zich.

Wat doet Veld voor De Hoop ?

Maatwerking uitdaging

De Hoop Lobith
De Hoop Lobith

Naast de techniek zijn de cellen (panelen) soms erg complex op te bouwen. Veelal worden de koel- & vriescellen zodanig ingedeeld in een schip dat de wanden mee moeten lopen met de ronding van de romp. Maar ook ankerbuizen door een cel, inspectieluiken, koven zijn een steeds terugkerend fenomeen. De cellen worden compleet geleverd inclusief verlichting, rekwerk, insluitalarm, noodopener etc. Afwijkende paneeldiktes, brandvrije en brandvertragende panelen en deuren zijn hier mogelijk. Steeds weer worden de concepten beoordeeld en getoetst op mogelijke verbeterpunten of mogelijke besparingen. Over en weer worden blijvend ideeën geopperd en doorgevoerd om de installaties continue te verbeteren en verfijnen.
Veld verzorgt voor De hoop alles vanaf het tekenwerk van de cellen & indeling (autocad) t/m de inbedrijfstelling en oplevering, compleet inclusief as-built dossiers. Ontzorgen en compleet zijn is hierbij onze kracht. Het komende jaar mag Veld Koeltechniek voor De Hoop dus weer 7 schepen bouwen en opleveren. Wij zijn dan ook blij en zeer trots op de goede samenwerking, al meer dan 10 jaar lang!
 

Diverse afbeeldingen

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op