Bouwen volgens Europese energieprestatienormen

Afbeelding: BD Tray 800g geflügel0001 (1)

Bewital is een internationaal opererende diervoederproducent, gevestigd in het Duitse Oeding. Tot voor kort produceerde men alleen hoogwaardige droge diervoeders, maar in 2014 heeft Bewital een plan opgesteld om ook vers vlees te gaan vermarkten als diervoeding. Inmiddels is een compleet nieuwe productielocatie een feit.

Op deze nieuwe locatie wordt vlees zowel vers als bevroren verwerkt tot diervoeding. In verschillende productiestappen wordt het product verkleind, gemixt, gesteriliseerd en daarna verpakt. Ook de etikettering en de opslag van het gereed product vindt plaats in hetzelfde pand, wat grote logistieke voordelen oplevert. In mei 2015 is de productie gestart. Na een periode van optimalisatie zal de totale verwerkingscapaciteit circa 6000 ton vers vlees per jaar zijn. De productievestiging beschikt over een installatie van 160 kW met een gekoelde expeditie en twee vriescellen. Eén vriescel is ingericht om product in te kunnen vriezen en de andere kan tevens ingezet worden als koelcel.

Op basis van het toegepaste energiemanagementsysteem was een koelinstallatie op basis van het natuurlijke koudemiddel CO2 een logische keuze. Een dergelijk systeem vraagt geen aanvullende bouwkundige eisen en kent natuurlijk een laag energieverbruik. Een bijkomend voordeel is dat de Duitse overheden energiezuinige installaties met een natuurlijk koudemiddel belonen met een subsidie (BAFA) vergelijkbaar met de Nederlandse Energie Investering Aftrek.

ISO

Bewital is gecertificeerd volgens de volgende energiemanagementsystemen:

 • ISO 50001 is het instrument om bedrijven te ondersteunen bij hun energiebeheer en bij het besparen van energie en kosten. De norm biedt richtlijnen voor allerlei organisaties van klein tot groot die op een systematische wijze hun energieprestaties willen verbeteren.
 • ISO 14001 is een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft waaraan een goed milieumanagementsysteem zou moeten voldoen.
Afbeelding: Bewital (2)

Contactformulier Industriële Koudetechniek

  Bedrijfsnaam *
   

  Branche
   

  Aanhef

  Achternaam *
   

  Adres *
   

  Postcode *
   

  Vestigingsplaats
   

  Telefoon *
   

  Fax
   

  E-mail *
     

  Opmerkingen en/of vragen
   

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op