Banken Champignons

Nieuwbouw Banken Champignons

Banken Champignons is een van de meest vooraanstaande, internationale teelt- en handelsbedrijven in champignons, paddenstoelen en paddenstoelenspecialiteiten.
De van oorsprong Batenburgse onderneming is een ketenbedrijf, dat diverse schakels in de champignonketen omvat. Banken heeft drie teeltbedrijven in België en Polen waar men witte en bruine champignons produceert en vier handelsbedrijven in Nederland en Polen die het totale assortiment van paddenstoelen vermarkten.
Bij het familiebedrijf werken ruim 500 mensen, waarvan 150 bij de huidige  hoofdvestiging in Elst.
 

Nieuwbouw Banken Champignons

NH3-CO2-cascade koelinstallatie
Veld Koeltechniek BV heeft voor dit project een energiezuinige NH3-CO2 installatie ontworpen. Diverse gekoelde opslagcellen, expedities en terugkoelcellen worden hiermee gekoeld. Naast koelen kunnen deze ruimtes ook verwarmd  worden.

De warmte wordt als restwarmte/afvalwarmte aan de koelinstallatie onttrokken. Hiervoor is een buffertank van 9m3 geplaatst waarin deze warmte afgegeven en vervolgens weer gedistribueerd  wordt. Ook de koeling en de verwarming van de kantoren wordt van de centrale NH3-installatie  betrokken.

Luchtbehandeling
Naast de centrale NH3-CO2 installatie  wordt er ook een luchtbehandelingskast geplaatst met een energiebesparende kruisstroomwisselaar voor extra warmte terugwinning. Deze luchtbehandelingsinstallatie is voorzien van frequentiegeregelde ventilatoren en dient ervoor om de krattenwasruimte  te ventileren.

E.e.a. wordt uitgevoerd in een hoge chemische bestendigheid (een zogenaamde ‘zwembad uitvoering’)  i.v.m. de toegepaste reinigingsmiddelen op chloorbasis.
 

Contactformulier Industriële Koudetechniek

  Bedrijfsnaam *
   

  Branche
   

  Aanhef

  Achternaam *
   

  Adres *
   

  Postcode *
   

  Vestigingsplaats
   

  Telefoon *
   

  Fax
   

  E-mail *
     

  Opmerkingen en/of vragen
   

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op