Banken Champignons - Een duurzame toekomst

Afbeelding: Banken-foto nieuwsbrief

De Banken Champignons Groep is een internationaal opererend familiebedrijf met ruim 450 medewerkers. Banken richt zich op het cultiveren van champignons en vermarkten van paddenstoelen voor de internationale versmarkt. Banken Champignons Groep levert haar producten aan klanten binnen de retail, foodservice en industrie.


In het begin van de 50-er jaren begon Henk Banken met de teelt van champignons, zijn missie was om dit product voor iedereen beschikbaar te maken. Deze missie heeft Banken Champignons met succes  kunnen vervolgen. Inmiddels zijn de witte champignons niet meer weg te denken uit de Europese keuken en is Banken Champignons uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de Europese champignon sector.


Door toegewijde samenwerking met klanten en leveranciers wil Banken Champignons een top 3 positie innemen in verse bewerkte- en onbewerkte paddenstoelen en als keten bedrijf bijdragen aan een duurzame toekomst en een eerlijke teelt met respect voor mens, dier en omgeving.

Fair Produce

Paddenstoelersector steeds energie-effeciënter

Deelnemers aan de EnergieMonitor Paddenstoelensector hebben in 2011 een energiebesparing van totaal 16,5% ten opzichte van 2005 gerealiseerd. Hiermee is de doelstelling (14,5%), zoals geformuleerd in de Meerjarenafspraak Energie (MJA-e), gehaald.


Energiebesparing levert de teler niet alleen direct financieel voordeel op, maar draagt ook bij aan milieuvriendelijkere productie. De CO2 uitstoot per kilogram paddenstoelen is in 2011 gedaald met 26% ten opzichte van 2005.


Energiebesparende maatregelen die veel worden toegepast zijn frequentiegeregelde ventilatie, HR-ketels, lucht-lucht warmtewisselaars en energiezuinige klimaatregeling op vochtdeficit of inblaasvocht. In het convenant 'Schone en Zuinige Agrosectoren' zijn de nieuwe energiedoelstellingen voor de periode 2012-2020 geformuleerd. Er wordt gestreefd naar een jaarlijkse energiebesparing van 2% en daarnaast blijft duurzame energie een speerpunt.

Afbeelding: Installatie_kenmerken

Nieuw distributiecentrum toekomstgericht

Op 22 september 2012 heeft Banken haar nieuwe distributiecentrum te Wijchen officieel geopend.
Veld Koeltechniek heeft daarvoor de installaties geleverd die de productie en logistiek van de benodigde koude- en warmte kunnen voorzien.
De installaties kenmerken zich door een efficiënt en ruim ontwerp en hebben alles in zich om voor de komende jaren op verantwoorde wijze Banken champignons op energiezuinige wijze van de benodigde warmte en koude te voorzien.

Installatie kenmerken:

 • NH3-CO2 koudeinstallatie 742 kW met energiezuinige permanent magneet motoren
 • Productieruimtes worden verwarmd op basis van persgassen van de koudeinstallatie
 • Diverse opslagruimtes kunnen zowel, gekoeld, verwarmd als ook gedroogd worden d.m.v. de koudetechniek
 • Ad-on Warmte pomp om de krattenwas installatie op energiezuinige wijze van 65°C + water te voorzien
 • Luchtbehandeling diverse verwerkingsruimtes door middel van luchtbehandeling met kruisstroomwisselaar en voorverwarming met gratis restwarmte uit de koude installatie


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ing. Jan Schutte, Accountmanager Industriële Koudetechniek,
via telefoon 0544 - 476 476 of door onderstaand formulier in te vullen.

Informatie of advies?

  Bedrijfsnaam *
   

  Branche
   

  Aanhef

  Achternaam *
   

  Adres *
   

  Postcode *
   

  Vestigingsplaats
   

  Telefoon *
   

  E-mail *
     

  Uw vraag s.v.p.
   

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op