50 jarig jubileum Veld Koeltechniek

Afbeelding: Veld Kika

GROENLO - De jubilerende firma Veld Koeltechniek uit Groenlo heeft zaterdagmiddag 17 april via burgemeester Henk Heijman de inwoners van het vestingstadje een cadeau aangeboden. Veld heeft een plan en geld beschikbaar gesteld om de oude Calixtus op de Markt letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers te zetten.

Burgemeester Henk Heijman ontving van algemeen directeur Peter Rooks een cd met daarop een diapresentatie van hoe de Oude Calixtus er uit zou zien als deze van de buitenkant verlicht zou worden. Deze presentatie was tevens te zien op een groot scherm voor alle aanwezigen op het bedrijf. "Wij zetten de start om een licht-ontwerp te laten maken door een bekende licht-architect uit Zwolle. Wij maken een openingsfonds van 10.000 euro, een startfonds om dit voor elkaar te krijgen", zegt Rooks. "Ik kan niet zeggen dat ik helemaal sprakeloos ben, omdat ik in het complot zat. Toch is het een fantastisch geschenk voor de Oude Calixtus. Dit oude monument verdient het om mooi aangelicht te worden", zegt een blije en trotse burgemeester van Oost Gelre.


Het cadeau van Veld koeltechniek is iets waar iedereen in Groenlo van kan genieten. "Wij zijn de Grollenaren dankbaar voor de gastvijheid die wij de afgelopen vijftig jaren hebben mogen ontvangen. Henk Veld is begonnen met zijn bedrijf aan huis. Hij kreeg ooit de tip van het bestuur van deze gemeenschap dat hij hier moest gaan bouwen in dit zand, want daar zou een weg worden aangelegd en dat is nu de huidige N18", vertelt Peter Rooks. "Hier is het bedrijf gebouwd en er zijn veel mensen uit de omgeving en Groenlo die bij ons hebben gewerkt of nu nog aan het werk zijn", vervolgt Peter Rooks.

Ben Verheij van de Oude Calixtus is blij met dit startkapitaal voor de verlichting. "We krijgen een plan en geld, maar het uitvoerende gedeelte ligt bij ons. Wellicht moeten wij om dit plan te realiseren nog meer fondsen aanboren."

 

Toen ons gevraagd werd wat wij als bedrijf wilden hebben voor het vijftigjarig jubileum hebben wij gezegd dat we niets wilden. Wat wij wel graag zouden willen zien is dat er een donatie zou worden gedaan op een bankrekening die speciaal door ons is geopend voor de Stichting Kika", zegt Rooks. Die wens kwam uit en daardoor kun nu een cheque met een waarde van 10.000 euro voor Kika overhandigd worden door de oprichter van Veld Koeltechniek, Henk Veld en zijn zonen Benno en Hans en dochter Ellen.

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op