Vooruitgang heet: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen 3
Maatschappelijk verantwoord ondernemen 3

De afgelopen decennia kenmerkte zich door economisch voorspoed, waarbij mens, milieu en maatschappij niet altijd de juiste aandacht kregen.

Ingehaald door de realiteit zijn we ons vandaag de dag bewust van het feit dat het komende decennium er anders uit gaat zien. Ons economisch model bevindt zich in zwaar weer. Grondstoffen blijken niet onbeperkt voorradig. De groei van de wereldbevolking leidt tot schaarste aan grond- en hulpstoffen. Prijzen stijgen. De beroepsbevolking zal langer moeten werken om het huidige welvaart nivo te kunnen handhaven.

Het besef ontstaat dat anders moet worden omgegaan met People Planet  en Profit.

Bovengenoemde kan worden samengevat in het begrip Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Veld Koeltechniek is bewust van de mogelijke gevolgen van haar activiteiten met betrekking tot het milieu en de veiligheid van haar werknemers en  relaties. Daarom staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) ook centraal in onze missie.

Missie Veld MVO

Dienstverlener in koudetechnische oplossingen in product-en procesomgeving, waarbij innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staan, met als doel de klant toegevoegde waarde te laten genereren waarbij onze competente medewerkers het verschil weten te maken.


MVO heeft niets om het lijf als er niet daadwerkelijk een gemeten invulling aan gegeven wordt. Om dat te bereiken zijn we onlangs door bureau Veritas officieel volgens de prestatieladder MVO gecertificeerd. Hierdoor worden we gesterkt in onze bemoeienissen om als bedrijf betrokken te zijn daar waar het maatschappelijke vraagstukken betreft.

Veld Koeltechniek geeft invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen door het uitvoeren van een aantal (interne) projecten. Zo hebben we in 2011 Leeftijds Fase Bewust Ondernemen ingevoerd. Dit betekent dat we met onze medewerkers werkzaamheden en leeftijdsfase actief op elkaar afstemmen. Daarnaast zetten we (interne) energie besparingsprogramma´s op, reduceren we ons grondstoffen verbruik en afval stromen, en stimuleren de inzet van natuurlijke koudemiddelen. We streven actief naar transparantie in onze zakelijke overeenkomsten en activiteiten. Daartoe hebben we onlangs samen met de belastingdienst het convenant Horizontaal Toezicht getekend.

Veld bereikt niveau 3 MVO prestatieladder

De MVO prestatieladder kent 5 niveau’s.

Jaarlijks is het mogelijk een niveau hoger te scoren. Veld heeft momenteel niveau 3 op de prestatieladder bereikt. De prestatieladder is gebaseerd op 33 indicatoren, welke langs de MVO meetlat worden gelegd.

 

 

Geef uw mening

Komt u dingen tegen die u niet begrijpt, anders zou doen of wilt u ons gewoon een compliment geven. Mail of bel ons dan gerust. We reageren snel en altijd.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en ontwikkelingen binnen Veld en koudetechniek.

Contact opnemen

bezoekadres Den Sliem 3
  7141 JE  Groenlo
   
telefoon 0544 476 476
fax 0544 476 477
e-mail info@veld.nl
   


 

Lid van

Copyright © Veld 2015 - Concept en realisatie door Frontis - Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement

Volg ons ook op